El Suprem afirma que si Puigdemont ve a Espanya serà detingut

Fonts del tribunal argumenten que la situació de rebel·lia de l'expresident no ha canviat

Carles Puigdemont

La interlocutòria del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que considera suspeses les euroordres contra l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín, no suposa cap canvi en la situació de Puigdemont a Espanya. Fonts del Tribunal Suprem citades per El Periódico assenyalen que si l’expresident torna al país, serà detingut, ja que la situació de rebel·lia de Puigdemont per no comparèixer davant la justícia espanyola no ha canviat.

Després de conèixer l’escrit del TGUE, l’advocat de l’expresident i els exconsellers, Gonzalo Boye, va enviar un escrit al Suprem per demanar a l’instructor de la causa contra els seus clients, Pablo Llarena, que es pronunciés respecte a la suspensió del procediment. Boye va preguntar-li si “s’han dictat les oportunes instruccions per fer efectiva la suspensió del present procediment penal a tots els efectes, especialment pel que fa a les diverses ordres de detenció emeses en aquesta causa penal”, i va demanar-li còpies de les notificacions que “en virtut d’aquesta suspensió i de conformitat amb el principi de cooperació lleial” se’ls hagi dirigit a les diferents policies, per evitar l’arrest de Puigdemont tant a Espanya com a la resta d’Europa.

La resposta del Suprem, però, que no es preveu que sigui immediata, remarcarà que el procediment de Llarena contra els líders del procés independentista declarats en rebel·lia segueix endavant, encara que estigui en estat latent fins que els fugits estiguin a disposició de la justícia espanyola. Així, si Puigdemont torna a Espanya es reobrirà el procediment penal i serà detingut, el mateix que passava fins ara.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari