Absolts els dos únics acusats pel cas Castor

L'Audiència de Castelló conclou que els directius del projecte no han comès cap delicte contra el medi ambient

L'expresident de l'empresa del projecte Castor, Recaredo del Potro
L'expresident de l'empresa del projecte Castor, Recaredo del Potro

L‘Audiència de Castelló ha absolt els dos únics acusats del cas Castor, l’expresident i l’exconseller delegat d’Escal UGS, Recaredo del Potro i José Luis Martínez Dalmau, respectivament, per qui la Fiscalia demanava sis anys de presó per un delicte contra el medi ambient. A més, Escal UGS, l’empresa impulsora del magatzem de gas subterrani que va causar més de mig miler de terratrèmols a la costa de l’Ebre i de Castelló, també ha estat absolta. Segons la sentència, avançada pel Periódico Mediterráneo, el tribunal no aprecia cap delicte contra el medi ambient i els recursos naturals, i considera que “la conducta dels acusats tenia per finalitat el desenvolupament d’una activitat industrial i no la pura intenció de causar terratrèmols capaços de produir efectes lesius o danyosos”.

Com que, tal com dicta l’escrit, “els acusats no van romandre impassibles davant l’augment de la sismicitat, sinó que, per contra, van anar adoptant mesures correctores a mesura que anaven tenint coneixement de l’augment de la sismicitat causat per la seva activitat empresarial”, la sala considera que els acusats “han observat la normativa vigent en el moment dels fets, respectant els termes de les autoritzacions administratives i els paràmetres operatius prestats”, i que “ni es va produir un perill greu ni es va contravenir la normativa en matèria de medi ambient“.

La decisió de l’Audiència de Castelló ha arribat gairebé vuit anys després que es produïssin els fets, i quinze dies després que el judici quedés vist per sentència. La Fiscalia i l’acusació particular poden recórrer la resolució del tribunal, però de moment els acusats estan lliures de qualsevol responsabilitat penal pel cas Castor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.