Segona vaga en un mes al sector públic contra la precarietat dels interins

La Taula Sindical mobilitza els funcionaris per oposar-se al decret amb què el govern espanyol vol regular la temporalitat

La Taula Sindical, que aplega els sindicats IAC -majoritari a la Generalitat- CGT, CNT, Co.Bas i COS, així com la Intersindical-CSC, han convocat una vaga de funcionaris aquest dimarts, la segona en un mes després de la que es va organitzar el passat 28 d’octubre, per protestar contra el decret amb què el govern espanyol vol regular la precarietat dels funcionaris interins.

Els convocants reclamen que aquests treballadors assoleixin l’estabilitat laboral mitjançant una solució real, i rebutgen que els treballadors que sumen més de cinc anys ocupant una plaça hagin de sotmetre’s a un concurs de mèrits.

En aquest sentit, critiquen que el decret, que denominen l’icetazo –Miquel Iceta era el ministre del ram quan es va impulsar la nova norma-, no tindrà en compte els anys de mèrits dels funcionaris, que en alguns casos han encadenat contractes durant una dècada.

La pretensió dels sindicats convocants és que es rebaixi a tres anys el requisit per a emprendre la via del concurs de mèrits, que evita opositar i està fixat en cinc anys, i que no se’ls exigeixi una relació laboral ininterrompuda. Les esmenes definitives al decret arribaran aquest mes de desembre al Congrés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.