Moren quatre persones en l’incendi d’una oficina bancària ocupada a Barcelona

Hi ha dos menors entre els difunts i quatre persones més han resultat ferides

Oficina bancària ocupada on s'ha produït l'incendi mortal
Oficina bancària ocupada on s'ha produït l'incendi mortal

Quatre persones han mort i quatre més han resultat ferides aquest dimarts de matinada en l’incendi d’una antiga oficina bancària ocupada al número 20 de la plaça de Tetuan de Barcelona. Dues de les víctimes mortals són menors: un nadó i un nen de tres anys.

Vuit dotacions dels Bombers de Barcelona han arribat a la zona del foc, alertades per una trucada a les 5:53 hores, i han trobat quatre persones demanant auxili des del pati de la planta del soterrani del local, quan l’incendi es trobava en una fase “molt desenvolupada”, segons ha explicat Ángel López, el cap del servei operatiu dels Bombers.

Tant les persones mortes com les ferides han patit els efectes de la inhalació de fum, i els quatre ferits han estat traslladats a hospitals.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha desplaçat aquest matí al lloc dels fets, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha anunciat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre les causes de l’incendi.

Segons publica El Periódico, el local ocupat era la residència d’una família de quatre membres i d’almenys quatre persones més, i s’havien produït problemes de convivència que havien motivat trucades dels veïns al 112. Hores abans de l’incendi, la passada nit, s’havia rebut una d’aquestes trucades i una patrulla dels Mossos s’hi havia desplaçat.

Les víctimes mortals, segons declaracions dels veïns i comerciants recollides per 20 Minutos, formaven part d’una família d’origen pakistanès que subsistia recollint ferralla,
instal·lada al local l’any passat. Un dels veïns ha lamentat que els serveis socials havien vingut diversos cops, però que “l’Ajuntament no ha fet res”.

Colau, per la seva part, ha assenyalat que Evo Banco s’havia desentès del local, i que no disposava de les condicions d’un habitatge. L’alcaldessa també ha assegurat que els serveis socials municipals havien facilitat a la família suport alimentari i mèdic, a més de seguiment específic per als menors, però ha indicat aquesta que no tenia “el perfil d’anar a demanar ajuda a l’Administració”.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari