El segon judici per la pancarta del llaç groc a Torra serà el 17 de març

En el primer judici, l'expresident de la Generalitat de Catalunya va ser inhabilitat per desobediència

El segon judici per desobediència contra l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ja té data: 17 de març. Així ha estat notificat a la defensa de Torra, que ja va ser inhabilitat en la primera causa oberta per la pancarta del llaç groc.

En aquell cas, va ser condemnat a un any i mig sense exercir càrrecs públics per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), sentència confirmada deu mesos més tard pel Tribunal Suprem.

El cas de Torra va derivar en la pèrdua de l’escó i, un cop fora de Palau, es va procedir a la convocatòria automàtica d’eleccions, celebrades finalment el passat 14 de febrer.

La causa, que s’instrueix des de la tardor del 2019, està motivada per l’entitat Impulso Ciudadano, que reclamava la retirada permanent de la pancarta sobre la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

“No es tractava en aquest cas d’una instrucció vinculada al període electoral, sinó d’un atac a la llibertat d’expressió de manera indefinida i total”, ressalta Torra en un comunicat.

La defensa de l’expresident insisteix que la pancarta a la façana de Palau està emparat pel dret a la llibertat d’expressió, i també que estava emparat per la “inviolabilitat parlamentària”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari