El Parlament de Catalunya rebutja demanar al govern el 25% de les classes en castellà

El PSC defensa el compliment de les sentències i s'alinea amb ERC, Junts, la CUP i els comuns contra la proposta de Vox

La comissió d'educació del Parlament de Catalunya
La comissió d'educació del Parlament de Catalunya

La comissió d’educació del Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dilluns instar el govern de la Generalitat al compliment de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a impartir almenys un 25% de les classes en castellà als centres d’ensenyament públics catalans.

El PSC s’ha alineat amb ERC, Junts, la CUP i CatComú contra una proposta de resolució plantejada per Vox, que pretenia instar l’executiu català a “donar compliment a les resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que acorden establir ensenyament en castellà en percentatge no inferiors al 25% en tots els centres públics catalans”.

En la mateixa resolució, que només ha rebut els vots a favor de Vox i de Cs -el PP no forma part de la comissió-, exigia respecte per al “principi constitucional pel qual el castellà ha de ser llengua vehicular obligatòria i les llengües cooficials, opcionals”.

En representació del PSC, la diputada Esther Niubó ha defensat el compliment de sentències fermes, com la del Suprem que ha ratificat el 25% mínim en castellà establert pel TSJC, però també que el català sigui llengua vehicular.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari