Argimon culpa a “entrades malicioses” del bloqueig de la web La Meva Salut

En les pròximes setmanes s'iniciarà la vacunació dels nens de 5 a 11 anys, el grup d'edat amb més incidència

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a Catalunya Ràdio

Foto: @maticatradio

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dilluns que a més de l’allau de visites que va rebre el web de La Meva Salut per obtenir el certificat covid, “es van detectar algunes entrades malicioses” que van causar el seu col·lapse. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el conseller ha matisat que “en cap cas” es tracta de ciberatacs, però ha culpat aquestes entrades malicioses d’haver causat el bloqueig.

Segons ha explicat Argimon, això també va provocar que s’activessin “una sèrie de filtres de seguretat” i que comencessin les cues, tot i que la majoria d’entrades no van ser problemàtiques. El conseller ha afirmat que en una setmana s’han emès 1.800.000 certificats, 360.000 el divendres, i ha comentat que els errors tècnics ja s’han resolt. De fet, aquesta tarda es decidirà quan torna a entrar en vigor l’ús del passaport covid en restaurants, gimnasos i residències de gent gran.

Respecte a la situació pandèmica actual, Argimon ha assenyalat que a Catalunya el grup d’edat que té més incidència és el dels menors de 12 anys, “perquè són els que no estan vacunats”. En aquest sentit, ha anunciat que durant les pròximes setmanes es començarà a vacunar els nens a partir dels 5 anys, després que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) hagi aprovat l’administració de Pfizer als menors d’entre 5 i 11 anys.

En referència a la nova variant Òmicron, el conseller de Salut ha assegurat que encara no ha arribat a Catalunya, però que “és qüestió de dies” que ho faci. Argimon, però, ha criticat el tancament de fronteres com a solució i s’ha mostrat a favor d’enviar vacunes als països que ho necessiten. “Per cada sis vacunes de tercera dosi, posem una vacuna de primera dosi en països del sud global”, ha remarcat el titular de Salut, que ha titllat d'”absurd” aquest fet fent una crida a enviar dosis a qui ho necessita.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.