Jaume Giró qualifica de “repressió econòmica” la gestió de l’Estat amb Catalunya

El conseller d'Economia critica que 14.000 milions d'euros generats a Catalunya "s'evaporen davant dels nostres ulls"

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha criticat amb duresa la gestió que el Govern espanyol fa del que es recapta a Catalunya. “Generem 52.000 milions d’euros en impostos que paguem i arriben 38.000 milions, la resta s’evapora davant dels nostres ulls”, ha dit en un acte de Junts a Badalona. Giró ha titllat aquesta política de “repressió econòmica”.

El conseller també ha valorat el que fins al moment és el seu major projecte al capdavant de la cartera econòmica: els pressupostos de la Generalitat. Giró ha agraït el suport d’En Comú Podem als comptes donada la urgència del moment que viu Catalunya: “És evident que havíem de fer uns pressupostos, així que benvinguts els que s’han sumat a l’acord”.

Sobre els comptes, també ha afegit que el Govern no podia “deixar de fer uns pressupostos que Catalunya necessitava, perquè els del 2020 estaven obsolets i perquè no podem renunciar a les nostres conviccions, ni a la lluita contra la persecució i la repressió”. Més enllà de la negativa de la CUP, Giró ha remarcat que la Generalitat havia de renovar el projecte econòmic.

Respecte als pressupostos generals de l’Estat, que Junts no recolza al Congrés, Giró ha censurat que l’Estat no executi íntegrament les partides que dedica a Catalunya. “Aquí a penes arriba al 60%”, mentre que en altres comunitats com Madrid, ha dit, “supera el 100%”. Pilar Calvo, diputada postconvergent en la Cambra Baixa, ha defensat el seu no als comptes de Sánchez: “Creiem que no són bons per a Catalunya”.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari