Mor l’escriptora Almudena Grandes, una de les plomes més rellevants de la literatura contemporània

La novel·lista i analista política va anunciar fa un mes que patia un càncer del qual no s'ha pogut recuperar

La literatura en espanyol està de dol. Almudena Grandes, una de les escriptores més importants de les lletres contemporànies, ha mort als 61 anys després de no haver pogut superar un càncer que ella mateixa va anunciar que patia fa poc més d’un mes, ha informat la Cadena Ser.

La madrilenya Almudena Grandes va saber combinar la ficció, amb reeixides novel·les com Te llamaré viernes, Malena es un nombre de tango, Atlas de geografía humana, Los aires difíciles, Castillos de cartón, El corazón helado y Los besos en el pan, amb el seu compromís intel·lectual i polític, del qual feia gala en les pàgines del diari El País.

L’escriptora es va donar a conèixer en 1989 amb la publicació de la seva primera novel·la, Las edades de Lulú, que va ser portada al cinema per Bigas Lluna. Uns altres dels seus títols més reconeguts també es van adaptar a la gran pantalla.

Almudena Grandes es va caracteritzar també per la seva gran capacitat d’anàlisi històrica, tant de l’Espanya actual com de la seva història recent. Fruit d’això va ser la publicació d’Episodios de una guerra interminable, sis novel·les independents ambientades entre 1939 i 1964.

Mor l’escriptora, ploren els seus lectors i lectores, roman i lluirà la seva obra literària.

(Visited 180 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari