La secretària de Salut Pública descarta ara per ara noves restriccions per al Nadal

Carmen Cabezas aposta per l'ampliació del certificat covid per a controlar la sisena onada

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas

Foto: @vialliure

El Govern no contempla de moment aplicar noves restriccions amb vista al Nadal per a fer front a la sisena onada de la covid-19. Així ho ha confirmat en una entrevista en RAC1 la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, qui continua apostant per ampliar els usos del certificat covid.

“Ara per ara no s’estan plantejant mesures restrictives de cara al Nadal”, ha dit Cabezas. La secretària de Salut Pública ha recordat també que aquest tipus de limitacions es decideixen tenint en compte la posició dels diferents departaments del Govern que formen part del Procicat i que per tant no competeix únicament a Salut prendre la decisió.

El debat sobre implementar o no noves restriccions per a fer front a la sisena onada de la covid-19 coincideix amb un augment de la preocupació a la Unió Europea pels efectes que pot tenir la variant del coronavirus sorgida a Sud-àfrica, de nom Ómicron. Carmen Cabezas ha admès que la seva possible arribada genera inquietud en el Govern malgrat no haver-ne detectat encara cap cas: “Ens preocupa a nosaltres, li preocupa al Centre de Control de Malalties Europeu, però cal veure com es comporta en relació amb les vacunes”.

Les autoritats recorden que, enfront de la sisena onada, la ciutadania ha de mantenir el mateix comportament que fins ara i per tant utilitzar la mascareta, mantenir la distància i controlar la interacció social. I al mateix temps, vacunar-se. “Tenim la gran sort de tenir aquí la vacuna, aprofitem-la”, ha assenyalat Cabezas.

De fet, arran d’ampliar l’ús del passaport covid a bars, restaurants, gimnasos o residències -suspès fins al dilluns, quan el Govern reavaluarà la seva obligatorietat- s’ha produït un increment del ritme de vacunació. Carmen Cabezas ha indicat que, respecte a l’última setmana, el ritme d’injecció de les primeres dosis ha augmentat un 64%, mentre que les segones dosis ho han fet en un 81%.

El certificat covid ja es pot tornar a descarregar des de l’aplicació La Meva Salut. El Govern no esperava tal al·luvió de sol·licituds, una demanda que va fer caure el servei per col·lapse aquest divendres. En els últims quatre dies es van descarregar 913.000 passaports més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.