El Govern invertirà 4,5 milions d’euros per eliminar l’amiant de Badia del Vallès

El president Aragonès ho ha anunciat després de reunir-se amb les entitats veïnals encarregades de la qüestió

Foto: @TeresaJorda

Badia del Vallès està més prop de dir adeu a l’amiant dels seus edificis. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui en la localitat una inversió de la Generalitat per valor de 4,5 milions d’euros per a retirar el material contaminant encara present en 300 blocs de pisos de la ciutat.

Aragonès ha afirmat que la inversió servirà per a erradicar “la problemàtica de la presència d’aquest material nociu per a la salut” la degradació de la qual, diu, afecta directament els habitatges i la qualitat de vida dels veïns del municipi”, declaracions recollides per Europa Press.

La inversió, ha dit el president, s’emmarca en l’objectiu de la Generalitat d’encaminar-se cap a “un país lliure d’amiant”. A això es va comprometre el juliol amb l’aprovació del Pla Nacional per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya.

El president Aragonès ha fet l’anunci després de reunir-se amb representants veïnals i la Comissió de l’Amiant de Badia del Vallès. En la trobada també ha participat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, que ha posat l’accent en el fet que es tracta d'”un dia històric per a Badia i per a Catalunya”. També ha dit que l’actuació suposa un acte de justícia i de transformació.

Aragonès també ha reafirmat el compromís del Govern per a “lluitar per la qualitat de vida i reconèixer la dignitat del conjunt” de la societat catalana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides