El Govern invertirà 4,5 milions d’euros per eliminar l’amiant de Badia del Vallès

El president Aragonès ho ha anunciat després de reunir-se amb les entitats veïnals encarregades de la qüestió

Foto: @TeresaJorda

Badia del Vallès està més prop de dir adeu a l’amiant dels seus edificis. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui en la localitat una inversió de la Generalitat per valor de 4,5 milions d’euros per a retirar el material contaminant encara present en 300 blocs de pisos de la ciutat.

Aragonès ha afirmat que la inversió servirà per a erradicar “la problemàtica de la presència d’aquest material nociu per a la salut” la degradació de la qual, diu, afecta directament els habitatges i la qualitat de vida dels veïns del municipi”, declaracions recollides per Europa Press.

La inversió, ha dit el president, s’emmarca en l’objectiu de la Generalitat d’encaminar-se cap a “un país lliure d’amiant”. A això es va comprometre el juliol amb l’aprovació del Pla Nacional per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya.

El president Aragonès ha fet l’anunci després de reunir-se amb representants veïnals i la Comissió de l’Amiant de Badia del Vallès. En la trobada també ha participat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, que ha posat l’accent en el fet que es tracta d'”un dia històric per a Badia i per a Catalunya”. També ha dit que l’actuació suposa un acte de justícia i de transformació.

Aragonès també ha reafirmat el compromís del Govern per a “lluitar per la qualitat de vida i reconèixer la dignitat del conjunt” de la societat catalana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.