Malestar a l’equip d’Economia per l’actitud de JxCat

La negociació del tràmit dels pressupostos ha copat les agendes del Govern i de molts partits últimament. Però qui més ho ha patit, pot ser, és el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. Els comptes són seus, i és ell i gent del seu departament –juntament amb tècnics de Presidència– qui han estat a sobre de les converses que el Govern ha mantingut amb tots els partits, des de la CUP o ERC i JxCat, fins als comuns.

Derivat d’això, Giró i els seus han tingut més d’un moment d’estrès, però un dels episodis més desesperants el van viure quan el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va oferir als comuns seure a parlar i veure si era possible sumar En Comú Podem a l’acord que el Govern estava intentant tancar amb la CUP. Fruit de la proposta, Economia i Presidència organitzen una reunió amb els comuns, i Giró parla personalment amb Jéssica Albiach i amb Joan Carles Gallego, per intentar apropar posicions.

En paral·lel, però, Elsa Artadi, portaveu de JxCat, acusa Aragonès de “canviar les regles del joc”, nega que Economia estigui negociant amb els comuns, afirma que només volen controlar si ERC i els d’Albiach desvirtuen el seu acord i critica que es vulgui buscar algun soci més que la CUP. I és precisament això de JxCat el que va molestar i emprenyar Giró, que els seus propis companys dinamitessin la seva feina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides