La justícia europea no retorna la immunitat a Puigdemont i dona per suspeses les euroordres

El TGUE entén que Puigdemont, Comín i Ponsatí no corren el risc de ser detinguts i extradits a Espanya

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha rebutjat les mesures cautelars sol·licitades per la defensa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí i ha decidit no retornar-los la immunitat. La detenció de Puigdemont a l’Alguer va propiciar la demanda d’aquesta mesura, però el tribunal considera que l’arrest no li va causar un “perjudici greu i irreparable” i entén que les euroordres contra els eurodiputats estan suspeses, de manera que no hi ha perill de detenció, motiu pel qual el TGUE creu que la immunitat no és necessària.

La justícia europea afirma que “les autoritats judicials no tenen intenció d’executar les ordres de detenció europees dirigides contra els diputats abans que el Tribunal de Justícia es pronunciï”, confirmant així la suspensió dels procediments penals fins que es resolguin les qüestions prejudicials plantejades pel Tribunal Suprem. Una suspensió que, segons el TGUE, “no necessita una decisió específica del Tribunal Suprem al respecte”, i que ja havien indicat “les autoritats espanyoles”, en referència a l’Advocacia de l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.