La Fiscalia sosté que les regularitzacions de Joan Carles I van ser “voluntàries” i “espontànies”

Abans que pagués a Hisenda, el Ministeri Públic va enviar tres advertiments al rei emèrit que l'estaven investigant

Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

La Fiscalia del Tribunal Suprem sosté que les dues regularitzacions que va emprendre el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, sobre la seva situació fiscal van ser “voluntàries” i “espontànies”, segons informa El Mundo, malgrat que, abans que l’excap d’Estat contactés amb Hisenda per fer els pagaments, el mateix Ministeri Públic li havia remès tres advertiments de les investigacions obertes sobre ell.

La mateixa informació afegeix que el tinent fiscal Juan Ignacio Campos defensa la validesa de les regularitzacions de Joan Carles I en la comissió rogatòria que va remetre el passat mes de maig a Suïssa per investigar els fons que el rei emèrit va rebre del seu amic i empresari mexicà Allen Sanginés-Krause i els diners amb què li va pagar viatges en avió la fundació Zagatka.

Malgrat que el Suprem s’ensuma que la Fiscalia demanarà l’arxivament de la causa contra Joan Carles I, el Ministeri Públic va demanar a Suïssa la informació sobre els comptes i els moviments bancaris de Zagatka entre els anus 2014 i 2019, per verificar les regularitzacions de l’anterior cap d’Estat espanyol, i està en esperant a rebre la informació del fiscal suís encarregat del cas, Yves Bertossa.

D’altra banda, la validesa de les regularitzacions és un dels tres grans motius pels quals fonts de la Fiscalia apunten que es demanarà l’arxivament de les diligències contra el rei emèrit, juntament amb la prescripció dels delictes presumptament comesos i la inviolabilitat que protegeix Joan Carles I de respondre per les seves accions prèvies al moment d’abdicar.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari