GWM s’ho pensa i els treballadors de Nissan aturen la producció

El fabricant xinès vol més ajuts i el govern d’Espanya confia que el podrà convèncer

Mobilització dels treballadors de Nissan
Mobilització dels treballadors de Nissan

Els empleats de Nissan a Barcelona han aturat la producció aquest dijous com a reacció als dubtes que ara manifesta la fabricant xinesa Great Wall Motors (GWM), aspirant a reindustrialitzar aquest centre de producció, prenent el relleu de l’empresa automobilística d’origen japonès.

GWM reclama més ajuts públics per engegar l’operació i el govern d’Espanya, per boca de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha confiat que els poders públics tindran l’habilitat de convèncer la companyia per reindustrialitzar Nissan a Barcelona.

El gegant xinès estima que necessitarà una inversió superior a la inicialment prevista, que era de 200 milions d’euros, per a la qual cosa demana més fons públics, i tampoc accepta les condicions salarials ni el model de contractació, que dóna prioritat als actuals empleats de Nissan, entre altres objeccions.

Amb la data límit del 31 de desembre en l’horitzó, el govern d’Espanya ha reclamat un esforç addicional a Nissan que faciliti l’entrada de GWM, en lloc de centrar-se en “fer negoci amb les fàbriques que abandona”, mentre els treballadors reclamen que els executius espanyol i català mantinguin una reunió al més alt nivell amb els responsables de GWM per propiciar la reindustrialització.

La ministra Maroto ha assegurat que hi ha “un conjunt de projectes alternatius” que s’està examinant per veure si poden ajudar a “recuperar les capacitats industrials d’aquesta planta”.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari