El sector audiovisual nega que es pugui obligar Netflix i HBO a oferir una quota de català

Informes jurídics revelats per ‘El Mundo’ conclouen que la concessió del govern a ERC és irrealitzable

Netflix
Netflix

El sector audiovisual considera irrealitzable aplicar l’obligació d’oferir almenys un 6% del contingut de plataformes com Netflix i HBO en català, gallec i èuscar, a la qual es va comprometre el govern espanyol per obtenir el suport d’ERC als pressupostos generals de l’Estat.

Segons publica El Mundo citant el contingut d’informes jurídics encarregats pel sector, aquesta quota en les llengües cooficials és irrealitzable i el directiu d’un dels operadors, que aquesta informació no identifica, assenyala que “O han enganyat ERC o aquest partit s’ha prestat a l’engany”.

Malgrat que la normativa aplicable seria la transposició d’una directiva comunitària, la concreta cada estat membre de la UE, i els informes jurídics del sector audiovisual asseguren que la legislació nacional en qüestió només és aplicable als operadors amb seu al país, de manera que gegants com Netflix, HBO, Amazon Prime Video i Disney evitaran l’obligació del 6% en català.

D’altra banda, el sector addueix que l’acord entre el govern de Pedro Sánchez i ERC obvia els consensos assolits fins ara, en els quals sí que van intervenir els grans operadors, en converses que s’han allargat durant mesos i anys, segons assegura el portaveu d’un gegant audiovisual nord-americà al mateix diari. Per exemple, el gener del 2019, el govern espanyol va obrir un període de consulta pública sobre la directiva europea sobre el sector del novembre del 2018.

En canvi, operadors com Movistar+, Vodafone TV, Orange TV, Filmin, Flixolé, Atresplayer (Atresmedia) i Mitele (Mediaset) sí que hauran d’aplicar el mínim del 6%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.