El Govern central promou la digitalització de pimes i autònoms amb el programa Kit Digital

La ministra Calviño anuncia una inversió de més de 3.000 milions d'euros finançats per la Unió Europea

Nadia Calviño

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha presentat el programa Kit Digital d’ajudes per a promoure la digitalització de pimes i autònoms, que pretén contribuir a modernitzar el teixit productiu espanyol. El Kid Digital té un pressupost de 3.067 milions d’euros finançats per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.

El govern central ha creat el Kit Digital per a donar suport a la transformació digital de petites empreses, microempreses i autònoms i acompanyar-los en l’adopció de solucions digitals que augmentin el seu nivell de maduresa digital. Un programa emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’agenda Espanya Digital 2025 i del Pla de Digitalització de Pimes.

La vicepresidenta primera i ministra ha declarat que “el futur de les nostres pimes i autònoms s’escriu en clau digital. L’objectiu és clar: aprofitar l’oportunitat del Pla de Recuperació per a dotar a les nostres pimes i autònoms de les eines digitals que necessiten per a augmentar la seva escala, accedir a nous mercats i desenvolupar tot el seu potencial”.

A partir de la publicació de l’ordre de bases sortirà una invitació pública perquè els agents digitalitzadors puguin unir-se al programa i oferir les seves solucions. Durant el període 2021-2023 es llançaran diverses convocatòries d’ajudes dirigides als diferents segments de pimes i autònoms. La primera convocatòria d’ajudes amb una inversió de 500 milions d’euros anirà dirigida a pimes d’entre 10 i 49 treballadors.

Per a accedir a les solucions digitals personalitzades, les empreses interessades hauran de comprovar primer el seu nivell de digitalització a través d’un ‘test d’autodiagnòstic’, posat a la seva disposició en la plataforma AceleraPyme. També poden accedir a tota la informació i rebre assessorament en el telèfon 900 909 001, o presencialment en les Oficines AceleraPyme distribuïdes per tota la geografia espanyola.

Les empreses que accedeixin a aquest programa a través de la convocatòria pública rebran un bo digital que identificarà la quantia econòmica que disposaran per a utilitzar en les solucions digitals que millor s’adaptin a les seves necessitats. Les solucions digitals que es podran triar són: Presència en internet i lloc web, Comerç electrònic, Gestió de xarxes socials, Gestió de clients i/o proveïdors, Business Intelligence i analítica, Serveis i eines d’oficina virtual, Gestió de processos, Factura electrònica, Comunicacions segures, i Ciberseguretat.

Per a articular la iniciativa del Kit Digital es va llançar una Manifestació d’Interès el mes d’abril passat que va rebre més de 900 propostes, el 74% provenien d’empreses i, d’aquestes, un 90% eren pimes. Segeons el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, aquestes dades reflecteixen la consciència sobre la importància de la digitalització en l’àmbit de les pimes.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari