El Govern central promou la digitalització de pimes i autònoms amb el programa Kit Digital

La ministra Calviño anuncia una inversió de més de 3.000 milions d'euros finançats per la Unió Europea

Nadia Calviño

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha presentat el programa Kit Digital d’ajudes per a promoure la digitalització de pimes i autònoms, que pretén contribuir a modernitzar el teixit productiu espanyol. El Kid Digital té un pressupost de 3.067 milions d’euros finançats per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.

El govern central ha creat el Kit Digital per a donar suport a la transformació digital de petites empreses, microempreses i autònoms i acompanyar-los en l’adopció de solucions digitals que augmentin el seu nivell de maduresa digital. Un programa emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’agenda Espanya Digital 2025 i del Pla de Digitalització de Pimes.

La vicepresidenta primera i ministra ha declarat que “el futur de les nostres pimes i autònoms s’escriu en clau digital. L’objectiu és clar: aprofitar l’oportunitat del Pla de Recuperació per a dotar a les nostres pimes i autònoms de les eines digitals que necessiten per a augmentar la seva escala, accedir a nous mercats i desenvolupar tot el seu potencial”.

A partir de la publicació de l’ordre de bases sortirà una invitació pública perquè els agents digitalitzadors puguin unir-se al programa i oferir les seves solucions. Durant el període 2021-2023 es llançaran diverses convocatòries d’ajudes dirigides als diferents segments de pimes i autònoms. La primera convocatòria d’ajudes amb una inversió de 500 milions d’euros anirà dirigida a pimes d’entre 10 i 49 treballadors.

Per a accedir a les solucions digitals personalitzades, les empreses interessades hauran de comprovar primer el seu nivell de digitalització a través d’un ‘test d’autodiagnòstic’, posat a la seva disposició en la plataforma AceleraPyme. També poden accedir a tota la informació i rebre assessorament en el telèfon 900 909 001, o presencialment en les Oficines AceleraPyme distribuïdes per tota la geografia espanyola.

Les empreses que accedeixin a aquest programa a través de la convocatòria pública rebran un bo digital que identificarà la quantia econòmica que disposaran per a utilitzar en les solucions digitals que millor s’adaptin a les seves necessitats. Les solucions digitals que es podran triar són: Presència en internet i lloc web, Comerç electrònic, Gestió de xarxes socials, Gestió de clients i/o proveïdors, Business Intelligence i analítica, Serveis i eines d’oficina virtual, Gestió de processos, Factura electrònica, Comunicacions segures, i Ciberseguretat.

Per a articular la iniciativa del Kit Digital es va llançar una Manifestació d’Interès el mes d’abril passat que va rebre més de 900 propostes, el 74% provenien d’empreses i, d’aquestes, un 90% eren pimes. Segeons el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, aquestes dades reflecteixen la consciència sobre la importància de la digitalització en l’àmbit de les pimes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides