Una enquesta posa de relleu la degradació dels serveis municipals a Terrassa

Els veïns valoren negativament, entre altres aspectes, el dèficit de la neteja viària dels carrers de la ciutat

A diferència del que s’ha pogut constatar en altres conurbacions, a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental) la percepció dels serveis que presta l’Ajuntament ha empitjorat, en opinió dels seus habitants, des de l’inici de la pandèmia. Així ho posa en evidència l’estudi demoscòpic realitzat per l’entitat Observatori dels Serveis Urbans (OSUR), per a conèixer l’opinió dels veïns sobre la qualitat dels serveis públics municipals.

La percepció general dels enquestats se situa entre l’estancament i la degradació. Aproximadament el 33% creu que han empitjorat, el 60% considera que estan igual i a penes un 7% que han millorat. Els serveis que surten pitjor parats són la neteja viària, perquè el 41% diu que ha empitjorat, i la recollida d’escombraries, que també ha empitjorat per al 39% dels entrevistats. El transport ha empitjorat també per al 32% dels enquestats. L’abastiment d’aigua té una percepció d’empitjorament pel 29% dels veïns.

Segons aquest estudi, dirigit per Manuel Núñez, de l’Oficina de Demoscòpia i Comunicació d’OSUR, no hi ha grans diferències entre homes i dones en l’evolució de la percepció, encara que les dones veuen, sistemàticament, la qualitat dels serveis municipals pitjor que els homes. Per edats són les persones de 30 a 44 anys les qui pitjor valoren l’evolució general dels serveis, mentre que servei a servei els més joves (18-29) són els més crítics, sobretot en relació amb la neteja viària i el transport.

En conclusió, en paraules de Lorenzo Dávila, director general d’OSUR, “l’any de la pandèmia, en el qual la percepció dels serveis públics ha millorat en gairebé totes les ciutats de forma molt generalitzada, ha empitjorat a Terrassa, malgrat l’augment de les taxes municipals, o potser perquè aquest augment en la recaptació sobre els ciutadans no s’ha traduït en inversions efectives”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides