Per què destacats independentistes han criticat TV3 aquest cap de setmana?

Josep Lluís Alay, Albert Donaire i Albano Dante-Fachín

El responsable de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha posat la lupa sobre  TV3 aquest cap de setmana, un cop més, amb motiu d’alguns elements de la seva programació. Les crítiques van començar amb l’entrevista de l’exportaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, al programa Preguntes Freqüents (FAQS) de la televisió pública catalana, amb motiu del seu nou llibre. Una convidada que ha ofès tant a Alay com al mosso independentista i membre de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Albert Donaire.

“No puc entendre que en un canal de televisió en català es convidi gent que ens insulta per parlar en català i ens tracta com si fóssim esclaus sense drets”, va escriure a Twitter Donaire, afegint: “Aguantem que ens insultin a casa nostra sense parar-los els peus”. Alay, per la seva banda,  va comparar l’entrevista a Álvarez de Toledo amb la que va fer el programa Equipo de Investigación de La Sexta a la jove falangista Isabel Peralta: “Molt criticar l’entrevista de La Sexta, però què va fer ahir TV3 a FAQS? Pitjor, ahir van convidar algú per insultar directament la nostra llengua. Vergonya absoluta”.

Els comentaris contra la televisió pública catalana van seguir després que, en l’informatiu de diumenge al migdia, TV3 emetés un reportatge sobre l’exèrcit espanyol a l’Afganistan. L’exsecretari general de Podem i exdiputat de Catalunya Sí que es Pot, Albano-Dante Fachín, va criticar que en la peça no hi hagués “cap veu en contra aquesta participació. Cap. Totes a favor”, una piulada de la qual Alay va fer-se ressò. El cap de l’oficina de Puigdemont, però, va anar més enllà, i va mostrar-se novament avergonyit de la cadena televisiva: “Avui el TN de TV3 ens obsequia amb un publireportatge de l’exèrcit espanyol d’ocupació. Quina vergonya de serveis informatius. Pitjor que mai”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides