La Generalitat insta les escoles a no donar el 25% de les classes en castellà

El conseller Gonzàlez-Cambray afirma que té garanties que el govern d’Espanya no demanarà l’execució de la sentència del Suprem

Josep Gonzàlez-Cambray
Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha instat els directors dels centres d’ensenyament a no modificar els projectes lingüístics arran de la sentència del Tribunal Suprem que ordena que un 25% de les classes es facin en castellà.

En una carta enviada als directors després que aquest dimarts transcendís la resolució del Suprem, Gonzàlez-Cambray els comunica que “No heu de fer cap canvi en els vostres projectes lingüístics per motiu de la sentència”, i els assegura que el seu departament “està i estarà sempre al vostre costat, donant empara a la vostra vocació de servidors públics i a la implicació que heu demostrat fins ara”.

Garanties del govern d’Espanya
El conseller, en declaracions a RAC1, ha afirmat que els directors i professors poden estar “del tot tranquils”, i que disposa de garanties de la ministra d’Educació, Pilar Alegría, que el govern d’Espanya no demanarà l’execució de la sentència sobre el 25% del castellà a les aules.

D’altra banda, ha indicat que Alegria li va comunicar que els emplaçaran a complir la LOMLOE, la nova llei d’educació impulsada pel govern de Pedro Sánchez, i ha assegurat tant aquesta norma com la Llei d’Educació catalana protegeixen el model d’immersió lingüística.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides