La Generalitat insta les escoles a no donar el 25% de les classes en castellà

El conseller Gonzàlez-Cambray afirma que té garanties que el govern d’Espanya no demanarà l’execució de la sentència del Suprem

Josep Gonzàlez-Cambray
Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha instat els directors dels centres d’ensenyament a no modificar els projectes lingüístics arran de la sentència del Tribunal Suprem que ordena que un 25% de les classes es facin en castellà.

En una carta enviada als directors després que aquest dimarts transcendís la resolució del Suprem, Gonzàlez-Cambray els comunica que “No heu de fer cap canvi en els vostres projectes lingüístics per motiu de la sentència”, i els assegura que el seu departament “està i estarà sempre al vostre costat, donant empara a la vostra vocació de servidors públics i a la implicació que heu demostrat fins ara”.

Garanties del govern d’Espanya
El conseller, en declaracions a RAC1, ha afirmat que els directors i professors poden estar “del tot tranquils”, i que disposa de garanties de la ministra d’Educació, Pilar Alegría, que el govern d’Espanya no demanarà l’execució de la sentència sobre el 25% del castellà a les aules.

D’altra banda, ha indicat que Alegria li va comunicar que els emplaçaran a complir la LOMLOE, la nova llei d’educació impulsada pel govern de Pedro Sánchez, i ha assegurat tant aquesta norma com la Llei d’Educació catalana protegeixen el model d’immersió lingüística.

(Visited 140 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari