Illa: “Comparar ERC amb Jordi Pujol és no tenir ni idea”

El dirigent socialista diu que els republicans han fet servir Barcelona "com a moneda de canvi"

El president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha afirmat que els qui estan comparant el que fa avui ERC al capdavant del govern de la Generalitat amb els mandats de Jordi Pujol no tenen “ni idea”. Salvador Illa ha defensat que el nivell de capacitat de gestió i el nivell de serietat que veu avui “està molt lluny del que vam viure a Catalunya fa molts anys”, afegint que ho diu “un partit polític que no ha compartit moltes de les coses que ha fet Jordi Pujol i que l’ha combatut políticament”. En aquest context, el dirigent socialista ha alertat als republicans que “qui ha intentat neutralitzar els socialistes no se n’han sortit, sinó que li preguntin a Artur Mas“.

Salvador Illa, en declaracions al programa Aquí amb Josep Cuní de la Cadena SER, també a declarat que Esquerra Republicana “ha fet servir Barcelona com a moneda de canvi” per haver forçat al grup municipal de Barcelona a acabar donant suport als comptes de l’ajuntament, tot i estar-hi en contra, a canvi del suport dels comuns als pressupostos de la Generalitat. Illa ha tornat a insistir que el govern de Pere Aragonès “està molt dividit i pel camí de trencar-se”.

Per altra banda, el dirigent socialista ha defensat que “no ens sembla malament que s’imparteixi una altra assignatura en castellà, a banda de la llengua catalana”, després que el Tribunal Suprem hagi rebutjat el recurs que la Generalitat va presentar contra la sentència del Tribunal Superior de justícia de Catalunya sobre l’obligatorietat d’impartir com a mínim un 25% de classes en castellà. Illa ha dit que no li agrada “parlar de percentatges en aquesta qüestió” i que preferiria que hi hagués “flexibilitat” i que els centres donin més o menys relleu a les classes en una llengua o altra en funció de les necessitats sociolingüístiques de cada territori.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari