El TSJC rebutja el recurs de Josep Costa contra la seva detenció

El tribunal tampoc admet la recusació contra la jutgessa presentada per l'exvicepresident del Parlament

Josep Costa
Josep Costa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat per l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, per una suposada detenció il·legal que, segons l’investigat, s’hauria produït quan els Mossos d’Esquadra el van detenir per comparèixer davant la magistrada Maria Eugènia Alegret, amb motiu de la causa oberta contra diversos membres de la Mesa del Parlament per un suposat delicte de desobediència. El tribunal també ha rebutjat la recusació presentada contra la jutgessa, en la qual Costa assenyalava la magistrada per “manca d’imparcialitat” i per haver ordenat una detenció “desproporcionada i sense cap mena de base legal”.

La interlocutòria recorda que, segons la Llei d’Enjudiciament Criminal, si l’investigat “no compareix el dia indicat ni al·lega causa justificada per no fer-ho, l’ordre de citació es podria convertir en ordre de detenció”. Així, argumenta que “davant la negativa expressa -de Costa- de comparèixer a presència judicial sense que res ho impedís, la mesura disposada era l’única possible a les finalitats preteses per la llei i va ser proporcionada en tant que la detenció es va dur a terme pel menor temps possible”.

L’escrit també acorda la inadmissió de la recusació de Costa contra la magistrada instructora ja que, segons el TSJC, no compleix amb els requisits formals necessaris en “temporaneïtat, poder especial, aportació d’un principi de prova ni tampoc en els materials o de fons, en tant que resulten inexistents i falses les al·legacions realitzades”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.