El Govern central insta la Generalitat a executar la sentència del 25% en castellà

Aragonès, en canvi, demana a l'executiu espanyol que faci costat al model d'immersió lingüística

La ministra de Justícia, Pilar Llop

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha instat la Generalitat a garantir un 25% de les classes en castellà com dicta la sentència del Tribunal Suprem, coneguda aquest dimarts. En una entrevista concedida a Antena 3, Llop ha indicat que la sentència “s’ha d’executar perquè és ferma”, i que correspon al Suprem fer-ho. “Veurem quina és la resposta de la Generalitat i depenent del que faci s’aniran donant passes”, ha conclòs.

La titular del Ministeri de Justícia ha fet aquestes declaracions després que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, hagi afirmat aquest matí, en declaracions a RAC 1, que la ministra d’Educació, Pilar Alegría, li havia garantit que el Govern espanyol no demanaria formalment al tribunal l’execució de la sentència.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat a l’executiu central que es mostri favorable al model d’immersió lingüística, i que faci costat “a aquest consens que existeix a Catalunya”. En aquest sentit, Aragonès ha assenyalat que el Govern d’Espanya no pot ser “còmplice” del que ha decidit el Suprem.

El president del PP, Pablo Casado, preocupat per si la Generalitat es nega a complir amb la sentència, ha ofert al president espanyol, Pedro Sánchez, el suport dels senadors populars per aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, i així garantir el 25% de les classes en castellà a les escoles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.