El Govern amplia l’ús del certificat covid en restaurants, gimnasos i residències

En cas que el TSJC validi la mesura, entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres

La portaveu del Govern català, Patrícia Plaja

El Govern de la Generalitat ha decidit fer un nou pas en la lluita contra la pandèmia i vol ampliar l’ús del certificat covid per accedir a restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, que ha assenyalat que “l’evolució de la pandèmia té una tendència a l’alça preocupant pel bon funcionament del sistema sanitari”.

“Avui Catalunya es trobaria en una franja de risc alt i es considera necessari ampliar l’ús del certificat covid en locals de restauració, en gimnasos i centres esportius i també en residencies de gent gran“, ha explicat Plaja, que ha afegit que “l’objectiu principal” d’aquesta mesura “és reduir el risc de contagi i així evitar la sobrecàrrega del sistema sanitari sense aplicar noves restriccions”.

La portaveu del Govern ha detallat que el Procicat -reunit des d’aquest migdia- “acordarà la lletra petita d’aquesta nova mesura” i, a partir d’això, es redactarà una nova resolució que es traslladarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En cas que el tribunal validi l’ampliació de l’ús del passaport covid a l’interior dels locals esmentats, la mesura entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres.

Plaja ha manifestat que l’executiu català és “plenament conscient” que l’aprovació de l’ampliació del certificat “suposarà una retallada de drets i llibertats”, però confia que el TSJC ho validi i que, “com ha fet les darreres setmanes, es basi en criteris epidemiològics”. També ha remarcat que aquesta mesura no obligarà a vacunar-se, ja que les persones podran acreditar que no tenen la malaltia presentant una PCR o un test d’antígens, però ha admès que “l’ús del passaport covid incentiva la vacunació“.

Pel que fa a nous àmbits d’aplicació, la portaveu del Govern no ha volgut avançar-se als esdeveniments tot i que ha assenyalat que no es descarta ampliar l’ús del certificat en funció de com evolucioni la situació epidemiològica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.