El Govern amplia l’ús del certificat covid en restaurants, gimnasos i residències

En cas que el TSJC validi la mesura, entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres

La portaveu del Govern català, Patrícia Plaja

El Govern de la Generalitat ha decidit fer un nou pas en la lluita contra la pandèmia i vol ampliar l’ús del certificat covid per accedir a restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, que ha assenyalat que “l’evolució de la pandèmia té una tendència a l’alça preocupant pel bon funcionament del sistema sanitari”.

“Avui Catalunya es trobaria en una franja de risc alt i es considera necessari ampliar l’ús del certificat covid en locals de restauració, en gimnasos i centres esportius i també en residencies de gent gran“, ha explicat Plaja, que ha afegit que “l’objectiu principal” d’aquesta mesura “és reduir el risc de contagi i així evitar la sobrecàrrega del sistema sanitari sense aplicar noves restriccions”.

La portaveu del Govern ha detallat que el Procicat -reunit des d’aquest migdia- “acordarà la lletra petita d’aquesta nova mesura” i, a partir d’això, es redactarà una nova resolució que es traslladarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En cas que el tribunal validi l’ampliació de l’ús del passaport covid a l’interior dels locals esmentats, la mesura entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres.

Plaja ha manifestat que l’executiu català és “plenament conscient” que l’aprovació de l’ampliació del certificat “suposarà una retallada de drets i llibertats”, però confia que el TSJC ho validi i que, “com ha fet les darreres setmanes, es basi en criteris epidemiològics”. També ha remarcat que aquesta mesura no obligarà a vacunar-se, ja que les persones podran acreditar que no tenen la malaltia presentant una PCR o un test d’antígens, però ha admès que “l’ús del passaport covid incentiva la vacunació“.

Pel que fa a nous àmbits d’aplicació, la portaveu del Govern no ha volgut avançar-se als esdeveniments tot i que ha assenyalat que no es descarta ampliar l’ús del certificat en funció de com evolucioni la situació epidemiològica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides