Més de 500 ingressats per covid-19 a Catalunya

La positivitat de les proves s'apropa al 5%, la xifra a partir de la qual es considera que la pandèmia està descontrolada

Sanitaris de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
Sanitaris de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

Durant aquest cap de setmana, la xifra de pacients ingressats als hospitals catalans a causa de la covid-19 ha augmentat en gairebé un centenar. Segons les dades del Departament de Salut, aquest dilluns hi ha 515 persones hospitalitzades -46 més que el diumenge- de les quals 107 es troben a les UCI, unes xifres que no es donaven des de finals de setembre, quan la cinquena onada reculava.

La resta d’indicadors epidemiològics segueixen empitjorant. La velocitat de transmissió (Rt) és d’1,46, mentre que el risc de rebrot (EPG) se situa en 207 punts. El percentatge de positivitat de les PCR i els tests d’antígens fets durant l’última setmana s’apropa al 5% -la xifra a partir de la qual l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que la pandèmia està fora de control- i és del 4,68%. Per altra banda, la incidència acumulada a set dies (IA7) és de 89,14, mentre que a catorze dies (IA14) és de 145,66 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa als contagis diaris, Salut ha notificat 894 nous positius les darreres 24 hores, sumant un total d’1.025.117 positius des que va començar la pandèmia, i no ha registrat cap mort.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.