Junts no trenca amb ERC, però demana una reunió d’urgència sobre el pacte d’investidura

Aragonès rebrà el suport del seu soci de govern per als pressupostos, juntament amb el dels comuns

Elsa Artadi
Elsa Artadi

Junts no s’oposarà a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, malgrat la posició favorable dels comuns, ni trencarà el pacte de govern, però ha sol·licitat una reunió d’urgència al més alt nivell a ERC per analitzar l’estat del pacte d’investidura, amb el qual Pere Aragonès va esdevenir president gràcies al suport -negociat per separat- de les tres forces independentistes de la cambra catalana.

Per boca de la seva portaveu, Elsa Artadi, Junts ha responsabilitzat Aragonès del “fracàs” de l’independentisme en l’intent d’aprovar els pressupostos amb la mateixa majoria, després que no hagin pogut tancar un acord amb la CUP, que havia estat reiteradament assenyalat com el soci de desitjat pel govern, sobretot per ERC.

Finalment, gràcies al fet d’haver assolit un acord amb Catalunya en Comú-Podem, Aragonès pot tirar endavant aquest dilluns la tramitació dels pressupostos, que és el primer pas del procediment per poder aprovar-los en seu parlamentària.

Artadi ha manifestat que l’acord entre ERC i els comuns, tancat la passada nit, “no altera el contingut principal” dels pressupostos presentats pel conseller d’Economia, Jaume Giró, però ha considerat que és “políticament rellevant” i que “ha de tenir conseqüències”, entre les quals ha descartat, de moment, el trencament del govern de coalició ERC-Junts. Així mateix, ha retret a ERC que hagi optat per l’alternativa dels comuns, una formació que Artadi considera “obertament hostil” a l’independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides