ERC i els comuns tanquen un preacord pels pressupostos

Aragonès s'assegura la tramitació dels comptes aquest dilluns després que Junts s'hagi desmarcat de la negociació amb CatComú

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Esquerra Republicana (ERC) podrà tirar endavant la tramitació dels pressupostos aquest dilluns gràcies al preacord que va tancar la passada nit amb Catalunya en Comú-Podem (CatComú). El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat una reunió extraordinària del seu govern per comunicar els detalls de l’entesa amb els comuns, assolida mentre el seu soci en l’executiu, Junts, ha restat al marge d’aquesta negociació.

Per la seva part, l’executiva dels comuns s’ha de reunir a les 11 del matí per concretar els termes de la llum verda que atorguen aquest dilluns als pressupostos. El preacord assolit entre les dues formacions serveix perquè els comptes superin l’escull de la negativa de la CUP i, previsiblement, aixecarà l’esmena a la totalitat que havien plantejat els comuns, un maniobra que es pot executar minuts abans de la votació en el ple, que comença a les 14 hores.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, havia manifestat el rebuig de la formació a modificar substancialment els comptes per qüestions polítiques, i havia assegurat que no es realitzarà, sobre ells, un gir “ni de 25 graus”. També ha considerat que les converses entre ERC i CatComú serien polítiques i no només pressupostàries, donat que podrien abordar-s’hi els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona. L’executiva de Junts també es reuneix d’urgència durant el matí per analitzar el preacord.

En la reunió del govern extraordinària d’aquest dilluns, Aragonès mirarà d’aconseguir la conformitat del seu soci amb el preacord. Segons fonts del Departament de la Presidència citades pel 324, cap membre de l’executiu informat sobre l’entesa amb els comuns ha manifestat objeccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides