Els consellers de JxCat donen per trencada la “majoria del 52%”

El partit de Puigdemont qüestiona l'acord d'ERC amb els comuns sobre els pressupostos catalans

Jordi Puigneró
Jordi Puigneró

JxCat consideren que el pacte al qual han arribat ERC i En comú Podem per aprovar els pressupostos de la Generalitat pel 2022 “trenca la majoria del 52%”, una majoria en la qual se sumaven els diputats de les tres forces independentistes al Parlament de Catalunya: ERC, JxCat i la CUP.

Segons ha transcendit, en la reunió extraordinària del govern català, que ha convocat el president Pere Aragonès, tant el vicepresident Jordi Puigneró com la resta de consellers de JxCat han insistit en el fet que el pacte dels republicans i els comuns trenca la majoria independentista que havia portat Aragonès a la presidència de la Generalitat.

Es dona la circumstància, però, que els consellers de JxCat no haurien criticat, segons fonts de Presidència a Europa Press, el fet que Aragonès hagi arribat a un preacord amb els comuns per tirar endavant els comptes del govern català, després que el soci preferent de l’executiu d’Aragonès, la CUP, hagi decidit presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos catalans.

El pacte entre ERC i En Comú Podem per aprovar els comptes de la Generalitat ha portat, com a contrapartida, que els republicans hagin acceptat donar suport als comptes de l’ajuntament de Barcelona, tot i que els republicans van votar en contra dels pressupostos municipals presentats per l’alcaldessa del comuns, Ada Colau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides