Els comuns donen un baló d’oxigen a Aragonès

Albiach afirma que el seu suport als pressupostos de la Generalitat servirà per "millorar la vida de la gent"

La presidenta del grup dels comuns al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha afirmat que el suport de la seva formació a l’executiu de Pere Aragonès per aprovar els pressupostos de la Generalitat pel 2022 ha de servir “per obrir un nou espai a Catalunya posant els seus vuit diputats al servei de millorar la vida de la gent”. La dirigent d’En Comú Podem ha oficialitzat aquest migdia que els comuns han decidit retirar l’esmena a la totalitat dels pressupostos catalans, fet que permetrà tirar endavant els comptes a Aragonès sense el suport de la CUP.

L’acord entre ERC i els comuns preveu incrementar la partida destinada a habitatge fins als 1.000 milions d’euros, el que representa 251 milions més del que preveia el projecte de pressupostos inicial. Es dona la circumstància que aquest increment ja s’havia ofert a la CUP per canviar el seu vot contrari els comptes catalans. També s’ha pactat una partida de 5 milions per a la instal·lació el 2025 d’un tramvia al Camp de Tarragona, incrementar en 20 milions la dotació prevista pel Pacte Nacional per a la Indústria arribant als 76 milions l’any que ve, i 65 milions més per a millorar la formació professional.

Altres aspectes acordats entre ERC i els comuns, perquè aquests donin suport als comptes del govern de la Generalitat, són una partida per instal·lar càmeres a les llançadores de projectils de foam dels agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, amb la intenció que és gravin les imatges en el moment del seu ús, per poder avaluar posteriorment l’actuació policial. El pacte pressupostari també contempla un nou impost sobre aliments ultra processats, internalitzar els serveis del 061 i el 112, l’eliminació de les taxes per expedició dels certificats de professionalitat, o promocionar la creació i desplegament de comunitats energètiques per tot Catalunya.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari