El TSJC jutja Pau Juvillà per no retirar els llaços grocs del seu despatx a la Paeria

La Fiscalia demana vuit mesos d'inhabilitació per al diputat cupaire per un suposat delicte de desobediència a la Junta Electoral

El diputat cupaire Pau Juvillà a les portes del TSJC

Foto: @pjuvilla

El diputat de la CUP i secretari tercer de la mesa del Parlament, Pau Juvillà, s’enfronta aquest dilluns a un judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un suposat delicte de desobediència a la Junta Electoral que va cometre en no treure els llaços grocs que va col·locar al seu despatx a la Paeria l’abril del 2019, quan era regidor municipal de Lleida. La Fiscalia sol·licita vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 1.440 euros per a Juvillà, qui, en cas de ser condemnat, podria perdre el seu escó al Parlament.

Aquest matí, abans que comencés el judici, s’ha convocat una concentració en suport al diputat cupaire a les portes del tribunal, a la qual han assistit representants de Junts, com els diputats Ramon Tremosa i Josep Rius; membres d’ERC, com el president del partit, Oriol Junqueras, i la portaveu, Marta Vilalta; i companys de Juvillà de la CUP, com la diputada i portaveu dels anticapitalistes, Eulàlia Reguant. També hi han assistit el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie.

A les portes del TSJC, Juvillà ha agraït el suport rebut i ha assegurat que “és just que els catalans puguem decidir lliurement el nostre futur, que al Parlament s’hi pugui debatre de tot i que puguem exercir el nostre dret de protesta”. El cupaire ha assegurat que la situació és “injusta” i ha assenyalat, en relació amb la prohibició de col·locar símbols partidistes en edificis públics en període electoral, que “la neutralitat de l’espai públic no és invisibilitzar la protesta, sinó acollir la pluralitat de reivindicacions”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides