Aragonès salva els pressupostos, però es divideix l’independentisme

El pacte entre ERC i els comuns permet rebutjar les esmenes a la totalitat dels pressupostos de 2022

La llei de pressupostos de la Generalitat per al 2022 ja ha superat el primer obstacle. Pere Aragonès arribava al debat d’aquest dilluns sabent que es podria tramitar, perquè ha estat el mateix president de la Generalitat qui ha tancat un acord amb els comuns, cosa que ha tornat a tensar les costures de la coalició de govern.

Perquè les esmenes no tiressin endavant i, per tant, els comptes continuessin el camí cap a l’aprovació, el govern necessitava aquest dilluns més vots en contra de les esmenes que a favor. Havien presentat esmenes a la totalitat dels pressupostos els grups del PSC-Units, Vox, la CUP, Ciutadans i el PPC. Els comuns han retirat la seva, i s’han abstingut en la resta per aconseguir fer-les decaure.

Superat aquest primer tràmit l’objectiu del govern és aprovar els pressupostos de l’any que ve abans de Nadal. Aquests són els primers pressupostos del govern d’Aragonès i han de substituir els del 2020, actualment prorrogats, i que la cambra va aprovar el 24 d’abril de l’any passat.

El preu que ha pagat el Govern per salvar els pressupostos ha estat l’enèsim enfrontament del bloc independentista. Després del cop de porta definitiu que va donar la CUP dissabte a la tramitació dels comptes, ERC, amb el president Aragonès al capdavant, ha tancat un acord amb els comuns del qual ha informat aquest dilluns. Un acord que ha molestat Junts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides