Aragonès manté la mà estesa a la CUP tot i el ‘no’ als pressupostos

El president català assegura que té el suport de tots els consellers, malgrat les desavinences amb Junts pels comuns

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l’acord amb En Comú Podem per aprovar els comptes del 2022 i, tot i que ha reconegut que li hagués agradat comptar amb el suport de la CUP, ha assegurat que “és un bon pressupost” i que el pacte amb els comuns el que fa és “millorar la proposta inicial del Govern”. En una roda de premsa, el cap de l’executiu català ha afirmat que “la majoria independentista es reforça amb l’acord amb En Comú Podem”, i ha insistit que, malgrat l’entrebanc amb els anticapitalistes, mantindrà la seva mà estesa a la CUP la resta de la legislatura.

“La meva voluntat en relació amb la CUP és mà estesa per treballar conjuntament tot el que queda de legislatura. Ens hauria agradat que haguessin tingut un altre posicionament respecte als pressupostos, no ha estat possible, però en cap moment donem res per trencat“, ha assegurat Aragonès, que ha comentat que durant les següents setmanes parlaran amb els anticapitalistes sobre “com continuar l’acord d’investidura”. En aquest sentit, el president català s’ha mostrat convençut que es retrobaran amb la CUP per afrontar els “compromisos de futur”.

Pel que fa a Junts, tot i que aquest matí ha transcendit que els consellers postconvergents consideren que el pacte amb els comuns “trenca la majoria del 52%“, Aragonès ha afirmat que en la reunió del Consell Executiu “tothom” ha “saludat” que es tingui un pressupost. De fet, el president de la Generalitat ha assenyalat que “una majoria només es trenca si es trenquen els objectius, i els objectius es mantenen”, i ha insistit que “els pressupostos els ha tirat endavant el Govern”, que “ha treballat conjuntament”.

El cap de l’executiu català ha agraït als comuns la seva “predisposició per arribar a un acord”, i ha destacat que la formació “en moltes ocasions s’ha posat al costat de grans demandes que uneixen el moviment independentista: la necessitat d’una sortida política al conflicte amb l’Estat i la fi de la repressió”. Dels pressupostos, Aragonès ha destacat la seva “clau transformadora” i ha remarcat que es destinen 3 de cada 4 euros “a reforçar l’Estat del benestar”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.