Junts deixa sol ERC en la negociació amb els Comuns pels pressupostos

Els de Jéssica Albiach demanaran als republicans el seu suport als comptes de l'ajuntament de Barcelona a canvi de retirar l'esmena en el Parlament

El Govern de la Generalitat i la delegació d’En Comú Podem es reuneixen aquesta hora al Palau amb l’objectiu de desencallar els pressupostos. Però del costat de l’Executiu, només hi ha un color. Junts per Catalunya ha declinat participar en la trobada amb els de Jéssica Albiach en entendre, segons publica NacióDigital, que es tracta d’una negociació de caràcter polític i no econòmic.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, igual que el seu equip departamental, no assisteixen a la reunió per decisió de l’executiva de Junts. Així, són quatre els representants del Govern, entre els quals no està el president Pere Aragonès. Es troba al Palau, però no té previst participar-hi, segons El Nacional.

Així, segons l’ACN, la taula de negociació la componen la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la secretària general del Departament, Núria Cuenca; el director de Coordinació Interdepartamental, Marc Ramentol, i el cap de l’Oficina del President, Sergi Sabrià. Per la seva part, la delegació dels Comuns la formen els diputats Joan Carles Gallego, Susanna Segòvia, Lucas Ferro i Marc Parés.

Els membres d’En Comú Podem, decisius amb els seus vuit vots per a afavorir la tramitació pressupostària, obriran dos fronts en la negociació. Un, el de la millora dels comptes elaborats per l’equip de Jaume Giró. I el segon, el dels pressupostos de l’ajuntament de Barcelona.

ERC va votar en contra aquesta setmana del primer tràmit en comissió dels comptes del consistori. No obstant això, Comuns i republicans es van reunir aquesta setmana i ho tornaran a fer per a aconseguir un acord per a aprovar els pressupostos. La llum verda al Parlament podria ser també llum verda a l’ajuntament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides