Salut investiga un brot de legionel·losi a Montmeló i Montornès del Vallès

S'han detectat 26 persones afectades, de les quals 14 segueixen ingressades a l'hospital

Investigació a l'Hospital Clínic

El Departament de Salut de la Generalitat, en col·laboració amb els ajuntaments de Montmeló i Montornès del Vallès, investiga un brot de legionel·losi que s’ha produït durant les darreres dues setmanes en aquests municipis del Vallès Oriental. Fins ara, s’han detectat 26 casos, dels quals 16 van haver d’ingressar a l’hospital, tot i que n’hi ha dos que ja han rebut l’alta.

Les persones afectades són 19 homes i 7 dones d’entre 37 i 92 anys, però Salut no descarta que hi pugui haver més casos, ja que el període d’incubació de la malaltia pot arribar fins als 14 dies. La legionel·losi es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols -no es transmet d’una persona a una altra- però Salut ha afirmat que es pot beure sense cap perill l’aigua dels domicilis i les fonts públiques.

Els serveis epidemiològics han iniciat una investigació ambiental per determinar on han pogut contagiar-se els afectats, i han recollit diverses mostres d’aigua d’instal·lacions de risc d’ambdós municipis, com per exemple de les torres de refrigeració. També s’ha ordenat la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats en la investigació.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari