L’última oferta d’Aragonès a la CUP: fer un grup de treball per la consulta

També confirma l'increment en habitatge i no assumeix cap cost del Hard Rock ni cap pas de moment pels Jocs d'Hivern

El Govern ja ha lliurat a la CUP l’última oferta per tal que els anticapitalistes retirin l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. Una de les qüestions que apareixen en el document és la creació d’un grup de treball sobre l’anomenat “embat democràtic”, que apareix en forma de referèndum en el pacte d’investidura subscrit entre ERC i la CUP. La formació anticapitalista, en els últims mesos, ha defensat la necessitat de posar data a la nova votació abans del 2025.

En el document també hi apareix el compromís que el pressupost destinat a habitatge arribi als 1.000 milions. La partida, fins ara, era de 749 milions, un increment de 410 respecte del 2020.

D’altra banda, el Govern es compromet a no assumir cap cost vinculat al Hard Rock en l’exercici 2022 i a no fer cap pas sobre els Jocs Olímpics d’Hivern fins que no s’hagi celebrat la consulta al territori.

El compromís arriba després d’una jornada plena de reunions al Parlament en la recta final dels comptes, que dilluns han de passar el tràmit de les esmenes a la totalitat. En paral·lel, l’executiu veu com els comuns, amb els quals negocia, i el PSC ja han presentat l’esmena a la totalitat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, des de París, ha reclamat “aprofitar les hores” que queden. Ara la CUP debatrà en assemblea quina és la resposta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides