L’última oferta d’Aragonès a la CUP: fer un grup de treball per la consulta

També confirma l'increment en habitatge i no assumeix cap cost del Hard Rock ni cap pas de moment pels Jocs d'Hivern

El Govern ja ha lliurat a la CUP l’última oferta per tal que els anticapitalistes retirin l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. Una de les qüestions que apareixen en el document és la creació d’un grup de treball sobre l’anomenat “embat democràtic”, que apareix en forma de referèndum en el pacte d’investidura subscrit entre ERC i la CUP. La formació anticapitalista, en els últims mesos, ha defensat la necessitat de posar data a la nova votació abans del 2025.

En el document també hi apareix el compromís que el pressupost destinat a habitatge arribi als 1.000 milions. La partida, fins ara, era de 749 milions, un increment de 410 respecte del 2020.

D’altra banda, el Govern es compromet a no assumir cap cost vinculat al Hard Rock en l’exercici 2022 i a no fer cap pas sobre els Jocs Olímpics d’Hivern fins que no s’hagi celebrat la consulta al territori.

El compromís arriba després d’una jornada plena de reunions al Parlament en la recta final dels comptes, que dilluns han de passar el tràmit de les esmenes a la totalitat. En paral·lel, l’executiu veu com els comuns, amb els quals negocia, i el PSC ja han presentat l’esmena a la totalitat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, des de París, ha reclamat “aprofitar les hores” que queden. Ara la CUP debatrà en assemblea quina és la resposta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.