Mossos i Policia Nacional veuen “indicadors de polarització” el manifestar-se contra Vox

Els seus "informes sobre polarització" inclouen altres elements com dur banderes feministes, comunistes i antifeixistes

Protesta davant la Ciutat de la Justícia contra l'acusació dels veïns del Raval

La denúncia de Vox contra els veïns del Raval que van participar en un escarni contra la presència del partit d’extrema dreta al barri barceloní -el qual la diputada Rocío de Meer va titllar de “femer municipal” uns dies abans de la visita- ha portat la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra a elaborar uns “informes sobre polarització” sobre els veïns acusats de coaccionar la comitiva de Vox. En aquests, com ha avançat elDiario.es, els cossos policials consideren que assistir a una manifestació contra Vox, dur una bandera feminista, una de vermella i negre, o cridar “fora feixistes dels nostres barris” són elements de polarització.

Els informes s’emmarquen en el protocol que segueixen els Mossos i la Policia Nacional per delictes d’odi i conductes discriminatòries, i s’han utilitzat, per exemple, en casos contra ultres del futbol. Ara, també s’empren en manifestacions contra Vox i, precisament, aquests escrits -elaborats a partir de les imatges dels fets i dels perfils a les xarxes socials dels investigats- són una de les proves que el partit d’extrema dreta utilitza per acusar de delicte d’odi a set veïns del Raval, a qui demana sis anys de presó.

El document de la Policia Nacional analitza els fets en el seu conjunt, i conclou que els acusats van fer servir “tàctiques coactives” contra la comitiva de Vox: “Van generar un clima hostil, discriminatori, de no tolerància i exclusió del que es van valer per establir un model justificatiu de conducta violenta“. De fet, assenyala la comitiva de Vox com la víctima i, basant-se en la percepció “subjectiva” del partit d’extrema dreta, estableix que l’escarni “es va cometre per motius d’índole discriminatòria promoguts per una motivació ideològica”.

L’informe també inclou “comentaris vexatoris” dirigits contra els diputats de Vox com “el Raval serà la tomba del feixisme” i “fora feixistes dels nostres barris”, així com pintades on es llegia “fuck Vox” i “fora nazis”, i analitza les banderes que duien els veïns. Respecte a això, la Policia Nacional identifica tres banderes “que defineixen clarament la tendència ideològica del grup agressor”: una “totalment vermella, símbol associat al comunisme i sindicalisme marxista“, una altra “violeta, identificativa de la reivindicació feminista“, i una bandera negra “representativa de la lluita antifeixista“.

Pel que fa a l’escrit dels Mossos, presentat per requeriment del jutge, inclou un informe individual de sis dels acusats en el qual hi ha imatges del perfil de Twitter o Facebook de cadascun i les seves dades bàsiques, a més dels antecedents policials que puguin tenir.

La Fiscalia, a diferència de Vox, no demana cap pena de presó contra els veïns del Raval, sinó que sol·licita el pagament d’una multa. No obstant això, considera que hi ha un agreujant de discriminació ideològica i un “menyspreu” contra Vox en l’actuació dels acusats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.