Partidaris de JxCat llencen una campanya d’insults i amenaces contra un professor d’Història de la UAB

Steven Forti va afirmar a 'El Periódico' que el partit de Puigdemont comparteix trets amb l'extrema dreta

El professor d'Història Contemporània de la UAB, Steven Forti, víctima d'una campanya de desprestigi llençada des de l'entorn de JxCat

El professor d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Steven Forti està patint una campanya d’insults i amenaces llançades des de l’entorn de JxCat. Aquesta campanya s’ha desencadenat després que El Periódico de Catalunya publiqués, el passat dia 7, una entrevista amb ell arran de la publicació del seu llibre Extrema dreta 2.0. El titular d’aquesta entrevista era Steven Forti: Junts comparteix molts trets amb formacions d’ultradreta.

Un altre historiador, Carles Sirera, ha liderat aquesta campanya en difondre a Twitter un dossier de vuit pàgines en les quals acusa Forti de manca de capacitat i competència per ocupar el càrrec de professor universitari i de donar arguments a la Fiscalia del Tribunal Suprem “per perseguir els líders independentistes catalans”. En aquest memoràndum, Sirera explica que viu a Brussel·les i confia en la justícia i els tribunals del seu país d’acollida. A partir del seu missatge a Twitter es va desencadenar una allau d’insults i amenaces contra Forti, a la qual s’hi van sumar personatges propers al partit de Carles Puigdemont, com Cristina de Haro (coneguda com a Gris Gallifantes a les xarxes socials), col·laboradora del programa Tot es mou de TV3 i en l’òrbita de l’independentisme més intransigent. Ha rebut, en canvi, el suport de periodistes com Guillem Martínez i de mitjans en els quals col·labora com Ctxt o Política&Prosa.

La campanya orquestrada contra Forti ha inclòs, fins i tot, la creació d’un perfil de Twitter seu fals mitjançant el qual intoxiquen aquesta xarxa social amb missatges confusos. Aquest perfil utilitza les mateixes foto i capçalera que té l’historiador en el seu personal i també la seva presentació afegint-hi “Amo a Ada Colau”. Els articles de Sirera al seu blog tenen com a molt 300 visites, però aquest memoràndum contra Steven Forti ha superat les 16.000. Entre els que aplaudeixen Sirera hi ha usuaris de Twitter que li diuen a Forti “ves-te’n al teu putu país” (és italià), demanen que el facin fora de la universitat, expliquen a quin barri de Barcelona viu o proposen trencar-li la cara.

La resposta de Forti en l’entrevista d’El Periódico que ha provocar les ires dels seguidors de Puigdemont deia el següent: “Junts és una barreja nacional-populista i no seria encertat definir-lo com un partit del tot d’extrema dreta 2.0, però comparteix molts trets amb aquestes formacions. Hi ha hagut candidats expulsats per declaracions xenòfobes, racistes i masclistes i, canviant les referències geogràfiques, algunes declaracions de l’expresident (Quim) Torra es podrien posar en boca de (Matteo) Salvini o de (Viktor) Orbán. Moltes de les de Joan Canadell, número 3 de la llista de la llista de Junts, s’emmarquen clarament en el discurs de l’extrema-dreta 2.0”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides