Giró va sol·licitar el decret per facilitar la fuga d’empreses de Catalunya

El conseller d'Economia ho va demanar quan presidia la Fundació La Caixa "per preservar els interessos de l'entitat"

El conseller d'Economia, Jaume Giró

El conseller d’Economia, Jaume Giró, va sol·licitar, en un escrit enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’aplicació del decret que va elaborar el Govern de Mariano Rajoy per facilitar la fuga d’empreses de Catalunya. Ho va demanar quan era el president de la Fundació La Caixa, segons ha assegurat aquest dimecres al Parlament el líder del PP català, Alejandro Fernández.

“Saben vostès qui va ser el primer a demanar al Govern de Rajoy aquest decret? Oh, sorpresa, el mateix senyor Giró. I no m’ho invento: en l’escrit dirigit a la CNMV, i davant la creixent inseguretat jurídica, ho demanava, cito textualment, ‘per preservar els interessos de l’entitat mentre es mantingui l’actual situació a Catalunya’“, ha explicat Fernández durant la sessió de control a l’Executiu català.

El líder dels populars al Parlament ha acusat Giró de mentir “descaradament” per culpar el decret de la fuga d’empreses, i ha remarcat que els mateixos independentistes el van demanar. “Impossible concebre major hipocresia. Indepes de dia, espanyolistes de nit, si hi ha diners en joc, clar”, ha conclòs.

En el seu torn de resposta, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha confirmat ni desmentit l’afirmació de Fernández sobre Giró. De fet, no s’ha referit al tema i s’ha limitat a assegurar que les empreses no enforteixen la seva presència a Catalunya perquè cal millorar les infraestructures i pels alts costos de l’energia. “També posen sobre la taula la necessitat d’evitar imatges com les de l’1-O”, ha afegit Aragonès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides