Condemnat a un any i deu mesos de presó per agredir un mosso en l’acampada contra la sentència del procés

La Fiscalia i l'Ajuntament de Barcelona van acusar Ernest Legaz de ferir un agent al nas

L'activista independentista Ernest Legaz
L'activista independentista Ernest Legaz

Foto: Canal SET Televisió

El Jutjat número 7 de Barcelona ha condemnat a un any i deu mesos de presó l’activista independentista Ernest Legaz com a culpable dels delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions, ha avançat Vilaweb.

La sentència el considera el causant de la ferida patida per un agent dels Mossos d’Esquadra durant el desallotjament de l’acampada organitzada a la plaça Universitat de Barcelona com a protesta contra la condemna als dirigents del procés, dictada pel Tribunal Suprem l’any 2019.

La Fiscalia i l’Ajuntament de Barcelona van acusar Legaz de la lesió -causada amb un cop de puny, segons la sentència-, però finalment la Fiscalia va rebaixar a dos anys la petició de pena inicial, que havia estat de quatre anys.

Aquest activista, que ha assegurat que va actuar en tot moment de manera pacífica, també haurà d’afrontar el pagament d’una multa de 2.320 euros i 60 euros addicional per cada dia que l’agent ferit trigui en recuperar-se de la lesió que va patir al nas.

Els altres dos activistes jutjats juntament amb Legaz han estat condemnats a sis mesos de presó. Un d’ells, també per un delicte de lesions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.