Ordre d’ingrés a la presó per a 10 ultres assaltants de Blanquerna

L'Audiència de Madrid adopta la mesura després que el Constitucional no acceptés els darrers recursos

Atac a Blanquerna
Atac a Blanquerna

L’Audiència Provincial de Madrid ha comunicat a 10 dels 14 ultradretans que van assaltar la llibreria Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid, l’11 de setembre del 2013, que poden recollir l’ordre d’ingrés voluntari a la presó entre els dies 25 i 29 de novembre.

Els assaltants, condemnats per desordres públics en concurs amb un delicte contra el dret de reunió a penes d’entre dos anys i set mesos i nou mesos de presó, disposaran de deu dies a partir de la recollida del document per ingressar en el centre penitenciari que hagin elegit.

Aquest requeriment s’ha comunicat després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat els darrers recursos que els condemnats van interposar. Entre els ultres assaltants de Blanquerna hi havia Pedro Chaparro, líder de Democracia Nacional, i Manuel Andrino, dirigent de Falange Española.

Inicialment, l’Audiència de Madrid va condemnar-los a penes de menys d’un anys de presó, però el Tribunal Suprem va elevar algunes fins als quatre anys de presó. Finalment, el Constitucional va obligar el Suprem a dictar una altra sentència sense l’agreujant de discriminació ideològica i, ara que el mateix Constitucional ha desestimat els recursos dels condemnats, han començat els darrers tràmits previs a l’ingrés a la presó.

Dels 14 condemnats, dos han demanat l’indult, un altre va ser detingut i tancat en el centre d’inserció social Victoria Kent després d’haver estat en cerca i captura, i un quart es troba en parador desconegut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides