La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos catalans

Malgrat la decisió dels anticapitalistes, el Govern català vol aprovar els comptes amb la "majoria independentista" i demana als cupaires que rectifiquin

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant

La militància de la CUP ha decidit presentar una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat pel 2022. Així ho ha anunciat la portaveu del partit anticapitalista al Parlament, Eulàlia Reguant, que ha explicat que un 63% de la militància ha votat a favor de l’esmena a la totalitat.

La portaveu cupaire ha assenyalat que es tracta d’una “triple esmena”: una per la relació que té l’executiu català amb el central, concretament, pel “rumb del govern cap a la normalització de la relació amb l’Estat i el PSOE“; l’altra per “les polítiques socials i el model socioconvergent” que, segons la CUP, mostren que “no hi ha un gir a l’esquerra més enllà de les paraules”; i, finalment, perquè els pressupostos “són continuistes“.

Reguant ha afirmat que, malgrat que els comptes catalans incorporen “algunes millores”, “són clarament insuficients en habitatge i en sanitat”, i també pel que fa al “gir de model econòmic” que la CUP defensa per a Catalunya. A més, considera que el Govern presidit per Pere Aragonès “no està treballant per generar condicions per autodeterminar-nos” tot i ser “un dels objectius de la legislatura”, i ha criticat que tingui pressa per ampliar l’aeroport o per tirar endavant els Jocs Olímpics.

Malgrat l’esmena a la totalitat, el 68% de la militància de la CUP ha optat per seguir negociant els comptes catalans amb l’executiu i, tal com ha anunciat Reguant, en les pròximes hores o dies s’habilitaran espais de debat perquè els anticapitalistes posin sobre la taula els punts necessaris per aprovar els pressupostos i “desencallar” la situació. En aquest sentit, la portaveu cupaire no descarta retirar l’esmena a la totalitat si la negociació amb el Govern català avança.

 

L’executiu demana a la CUP que rectifiqui

L’anunci de la CUP no ha canviat les prioritats del Govern de la Generalitat, que continuen sent “aprovar els pressupostos amb la majoria independentista”, tal com ha afirmat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, que ha lamentat la decisió de la militància dels anticapitalistes. Plaja ha assegurat que els comptes “porten el segell de la CUP” i els ha demanat, en nom del Govern català, que rectifiquin i no presentin l’esmena a la totalitat.

“Sense pressupostos, no hi ha transformació. Estem convençuts que els que volen la transformació del país no els bloquejaran“, ha assenyalat la portaveu de l’executiu, que ha afegit que “no s’entendrà que la CUP no deixi tramitar uns pressupostos en els quals ha treballat colze a colze amb el Govern”. Plaja ha afirmat que els comptes “reflecteixen tant l’acord d’investidura com les demandes que ha anat fent les darreres setmanes” el partit anticapitalista, i ha advertit que la decisió dels cupaires “posa en perill la majoria del 52%”. “Encara hi ha temps i poden rectificar“, ha conclòs.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari