El govern sosté que els pressupostos s’aprovaran

ERC i Junts es reuneixen d'urgència per acordar una reacció i Aragonès i Giró es troben amb la CUP

El president Aragonès i els consellers del seu govern
El president Aragonès i els consellers del seu govern

El govern de la Generalitat s’ha mostrat segur de poder aprovar els pressupostos, després que la CUP hagi anunciat que presentarà una esmena a la totalitat. La portaveu Patrícia Plaja ha manifestat sorpresa per la decisió de la militància cupaire i ha afirmat que estan “convençuts que els qui comparteixen la voluntat de transformació no bloquejaran els comptes”, però també ha dit que “està en perill la majoria del 52%“, que l’independentisme amb representació al Parlamentesgrimeix al seu favor.

Sobre la possibilitat que el govern català pacti els comptes amb un soci alternatiu, Plaja ha respost que “encara som a temps que siguin amb la CUP”, després d’assegurar que “Catalunya tindrà pressupostos”. “Ens hem d’entendre”, ha dit la portaveu de l’executiu, i amb aquest objectiu el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Economia, Jaume Giró, mantindran una reunió amb els cupaires aquest dimarts a la tarda.

Abans, ERC i Junts s’han reunit per acordar una reacció conjunta com a socis del govern a l’esmena cuàire. ERC ha estat representada pel president Aragonès, la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca, el cap de l’oficina del president, Sergi Sabrià, la portaveu del partit, Marta Vilalta, i el president del grup parlamentari, Josep Maria Jové. En representació de Junts hi han assistit el seu secretari general, Jordi Sànchez, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el conseller Giró, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides