Petrolis Independents retira el seu patrocini de ‘Bricoheroes’

El CAC ha sancionat al programa de Peyu i Jair Domínguez amb 12.001 euros per “publicitat indeguda” de l’empresa de Joan Canadell i quatre companyies més

Jair Domínguez amb una samarreta amb el logo de Petrolis independents, l'empresa de Joan Canadell, a un capítol de 'Bricoheroes'

Petrolis Independents, l’empresa del diputat de JxCat i ex-president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha deixat de patrocinar el programa Bricoheroes de TV3, protagonitzat per Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez. Petrolis Independents és una de les cinc empreses implicades en l’expedient que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va obrir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la inclusió de publicitat indeguda i prohibida a Bricoheroes i que ha acabat amb una sanció de 12.001 euros. Les altres quatre empreses involucrades en aquest expedient són FESMÉS Bricolatge, Powerplus, Parlem Telecom i CatGas. FESMÉS Bricolatge, Parlem Telecom i CatGas, que constaven com a col·laboradores del programa, continuen patrocinant-lo. El lloc que ocupava Petrolis Independents com a patrocinador ha estat ocupat en els primers capítols de la nova temporada per la Universitat de Girona.

L’empresa de Canadell va reconèixer en un missatge publicat a Twitter el 8 de juliol que va pagar 5.000 euros a la CCMA per la publicitat inclosa a Bricoheroes. Petrolis Independents va donar a conèixer la factura amb què va pagar aquesta publicitat a través d’un article al digital ElMón, en el qual s’assegurava que hi ha una “persecució de Bricoheroes”. L’accionista majoritari de l’empresa, Jordi Roset, va afirmar en aquest article que “tot aquest enrenou és perquè el patrocinador és Petrolis Independents, perquè les sèries i altres programes, de TV3 i de totes les cadenes avui dia, estan plenes d’aquest tipus de publicitat, i ningú diu mai res”. Parlem Telecom no ha donat a conèixer quant va pagar perquè Peyu lluís la seva samarreta.

El CAC va analitzar els capítols de Bricoheroes emesos els dies 5 i 6 de juliol. La publicitat de Petrolis Independents es va incloure al del dia 6 i va consistir en què Jair Domínguez va intervenir-hi durant uns deu minuts portant una samarreta amb la marca de l’empresa de Canadell ben visible al pit mentre Peyu en duia una altra de Parlem Telecom. La càmera va fer primers plans del logotip de Petrolis Independents mentre Domínguez es posava bé la samarreta perquè primer la duia de l’inrevés i Peyu li ho va fer notar. L’informe del CAC assenyala que “la presència de Petrolis Independents té prominença indeguda per manera de presentació i, per tant, pot constituir un supòsit de publicitat prohibida”.

L’expedient del CAC va obligar el director de TV3, Vicent Sanchis, a suspendre l’emissió dels capítols de Bricoheroes inclosos en la graella de l’estiu passat. Aquesta decisió ha fet que el CAC reduís la sanció dels 90.000 euros possibles a 12.001.

Els capítols de la tercera temporada del programa inclouen ja, al seu començament, un advertiment sobre la publicitat que incorporen. L’absència d’aquests advertiments és un dels motius que van donar lloc a l’expedient del CAC. El primer capítol d’aquesta temporada ha provocat l’enfrontament entre Sanchis i els responsables de Bricoheroes perquè els va obligar a eliminar un gag on Peyu deia que si fos milionari li faria molta il·lusió “que me la xupés Letizia Ortiz”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides