Moncloa i sindicats acorden apujar les cotitzacions per pagar pensions

El pacte fixa un augment de les cotitzacions del 0,6% a partir del 2023 i durant 10 anys

El govern espanyol ha pactat amb els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) un augment de les cotitzacions a la Seguretat Social del 0,6% per garantir el sistema de pensions. És una maniobra per poder garantir les pensions de la generació del baby boom, els que van néixer entre finals dels 50 i finals dels 70, que està previst que es jubilin en els propers anys. El pacte fixa un augment de les cotitzacions del 0,6% a partir del 2023 i durant 10 anys. D’aquest 0’6, el 0’5% l’aportaria l’empresa i el 0’1% el treballador.

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, diu que l’augment servirà per fer un coixí a la guardiola de les pensions d’uns 50.000 milions d’euros. El govern espanyol també subratlla que aquest nou Mecanisme d’Equitat Intergeneracional combina diversos elements que “permeten repartir d’una manera equilibrada” entre generacions “l’esforç per reforçar el sistema”.

L’acord s’ha tancat sense la participació de la CEOE, que s’ha despenjat de les negociacions a última hora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides