“Esmena a la totalitat” de Foment i Pimec al decret de les renovables

Les dues patronals xifren en 125.000 milions d'euros la inversió necessària a Catalunya per posar-se al dia

Pla general dels molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat, al límit entre Tarragona i Lleida, en una imatge d'arxiu.

La patronal de les grans empreses, Foment del Treball, i la patronal de les pimes, Pimec, han declarat la guerra al decret de les renovables presentat pel Govern fa unes setmanes. En un acte on han signat un manifest per impulsar aquest tipus d’energies al Col·legi d’Enginyers Industrials, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre ha assegurat que “podríem dir que hi presentem una esmena a la totalitat. Es tracta d’un decret llei que només genera inseguretat jurídica, paralitza molts projectes i suposa una moratòria encoberta”.

A més, totes dues patronals ja han anunciat que plantejaran que el decret llei es tramiti en forma de projecte de llei amb l’objectiu que es puguin presentar esmenes als punts amb els quals no estan d’acord.

Sánchez Llibre i el president de Pimec, Antoni Cañete, han coincidit que el món empresarial vol “liderar” el procés de transició energètica, en la necessitat d’impulsar les energies renovables i de deixar d’aplicar moratòries per a aconseguir la sobirania energètica.

D’altra banda, les patronals entenen que per arribar als objectius assenyalats per la Unió Europea de reducció de les emissions de CO2 en un 55%, caldrà una inversió de fins a 125.000 milions d’euros fins al 2030 i de 300.000 milions fins al 2050.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides