El 70% dels ingressats per covid-19 a Catalunya no estan vacunats

La vacuna espanyola desenvolupada per Hipra passa a la segona fase de proves

Una sanitària vacuna un home contra la covid-19

El 70% dels pacients amb covid-19 ingressats als hospitals de Catalunya no estan vacunats, una situació que preocupa els experts perquè, com ha assenyalat el coordinador d’hospitalització de covid de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, és “un grup que s’acabarà infectant i pot patir formes greus del virus”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Güerri, juntament amb el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, i la cap de Medicina Preventiva i d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, han insistit en la necessitat de vacunar-se, principalment per protegir les persones que pateixen malalties greus i que tenen un major risc si s’infecten. En aquest sentit, Campins ha assenyalat que “si volem protegir tota la població, podria ser que s’acabi vacunant els nens menors de 12 anys”.

A la situació dels no vacunats s’afegeix, a més, la preocupació sobre la grip. Els experts estan amoïnats per si coincideixen l’augment de casos de covid amb la grip, un escenari que seria el pitjor pels hospitals, però que, com ha remarcat Güerri, “és possible”.

Pel que fa a la vacuna espanyola, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha autoritzat l’inici de la segona fase de l’assaig clínic de la vacuna contra la covid que desenvolupen els laboratoris Hipra de Girona. En aquesta fase, participaran més de 1.000 voluntaris de deu hospitals, com el Clínic de Barcelona, el Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona i el Josep Trueta de Girona, i l’Executiu central hi destinarà una inversió de gairebé 15 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.