Anticorrupció investiga contractes de manteniment dels Bombers

Les sospites d'irregularitats en les concessions al Grupo Iturri, denunciades per Interior, arriben a l'Audiència Nacional

bombers camions
bombers camions

La Fiscalia Anticorrupció està investigant possibles irregularitats en els contractes adjudicats al Grupo Iturri per al manteniment dels camions dels Bombers de la Generalitat, segons ha avançat El Món.

Aquesta investigació pretén aclarir com funcionava el sistema de contractes amb què una mateixa empresa, Grupo Iturri, cobrava per la prevenció i reparació de vehicles de la Direcció General d’Extinció i Prevenció d’Incendis (DGEPIS) els últims anys.

El maig passat, el mateix Departament d’Interior va ordenar que s’indagués i es portés el cas a la justícia. Així, la informació es va posar en mans de la fiscalia barcelonina i dels Mossos d’Esquadra, però finalment ha arribat a l’Audiència Nacional.

La conselleria, llavors dirigida pel conseller Miquel Sàmper, va detectar senyals d’enginyeria comptable per cobrar feines que no havien quedat cobertes per la licitació. De fet, va trobar el que semblaven “evidents irregularitats” en la contractació, la prestació del servei, l’execució i el pagament.

Ara, mentre Anticorrupció investiga el cas, l’actual titular del departament, Joan Ignasi Elena, prepara el tancament d’un nou contracte que posi fi als problemes detectats. L’octubre passat van rescindir el contracte anterior, que havia estat prorrogat diverses vegades i que era l’origen, en gran part, del descontrol dels últims anys, apunten fonts del departament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.