La CUP anunciarà dimarts en el Parlament si dona suport als pressupostos de la Generalitat

Les Assemblees Obertes Parlamentàries de la formació debaten aquest cap de setmana la seva posició arreu del país

Foto: @cupnacional

El Govern de la Generalitat conté l’alè fins dimarts que ve a les 12 h. Aquest és el moment en què la CUP anunciarà en una roda de premsa en el Parlament el sentit del seu vot respecte al projecte de pressupostos que presentat pel conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. El document va néixer fruit de la negociació en el si del Govern i en paral·lel amb la mateixa formació anticapitalista. Sobre ella torna a pivotar la política catalana.

Els militants de la CUP votaran al llarg de dilluns quin ha de ser la postura dels seus diputats respecte als comptes. Ho faran després de debatre durant tot el cap de setmana en les Assemblees Obertes Parlamentàries en 13 punts de tot Catalunya, a més d’una a l’estranger i una altra telemàtica, informa Europa Press. El període d’elecció s’obrirà a les 23.59 h del diumenge i es tancarà a la mateixa hora de l’endemà.

En total es produiran tres votacions: la primera serà sobre si la CUP presenta una esmena a la totalitat als pressupostos i no possibilita la seva tramitació o si s’absté. La segona, en cas que votin per presentar esmena a la totalitat, si prefereixen continuar negociant o si «s’acaba la negociació».

La tercera votació preguntarà a la militància si, en cas d’abstenir-se i no presentar esmena a la totalitat, consideren que l’acord amb el Govern és «insuficient per a l’aprovació definitiva» o si ja estan satisfets amb l’actual acord.

El calendari

Jaume Giró va lliurar al Parlament el document de pressupostos el dimarts 9 de novembre. Una vegada publicats en el Butlletí Oficial de la Cambra Catalana, els grups tenen fins a les 10 h del 22 de novembre per a presentar les esmenes a la totalitat.

Així, el debat sobre si es rebutja el projecte se celebraria entre el 23 i el 26 de novembre. Fins a aquesta setmana podria el Govern tractar de continuar negociant amb la CUP en cas que els anticapitalistes decideixin aquest dimarts impugnar els comptes, o bé buscar altres suports en l’oposició. El PSC en l’horitzó.

L’objectiu de la Conselleria d’Economia i Hisenda és aprovar els comptes el 23 de desembre. No obstant això, segons informa RTVE, és probable que algun partit de l’oposició demani el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, la qual cosa allargaria la votació fins a finals de gener.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides