Junts es mobilitza per a pressionar la CUP pels pressupostos

Jordi Sànchez, Elsa Artadi i Jaume Giró insten els anticapitalistes a no trencar la unió de l'independentisme

Foto: Junts

Junts per Catalunya vol recuperar l’estabilitat del Govern de la Generalitat. La governabilitat catalana torna a dependre de les assemblees de la CUP, aquesta vegada en relació amb la seva postura enfront dels pressupostos. És per això que les primeres espases dels postconvergents s’han mobilitzat en diferents actes i declaracions per a instar els anticapitalistes a mantenir la unitat parlamentària de l’independentisme.

Mentre les Assemblees Obertes Parlamentàries de la CUP debaten avui per tercer dia si presenten una esmena a la totalitat dels pressupostos o si faciliten la seva tramitació, Junts ha optat per pressionar al seu soci parlamentari. El secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha agraït en un acte a Lleida “el treball incansable” del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, negociant “amb qui volem arribar a un consens: els companys de la CUP”.

La picada d’ullet als anticapitalistes ha anat acompanyat d’un esment a la majoria independentista en el Parlament per a instar la CUP a no trair-la. Sànchez ha lloat el treball de Giró “per a fer uns pressupostos que reconeguin el 52%” i ha volgut defensar que “ens creiem el resultat de les urnes i no podem deixar perdre el creixement que suposen aquests pressupostos”, per la qual cosa ha demanat que rebin “un suport clar”.

En la mateixa línia s’ha expressat la líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, qui ha reivindicat en Públic que “estem en la legislatura del 52%, tenim un resultat històric. L’únic camí que hi ha en l’aprovació dels pressupostos implica continuar treballant amb la CUP”. I ha posat la negociació de la investidura d’Aragonès com a exemple del treball per a trobar “punts comuns” malgrat les distàncies que existeixen entre totes dues formacions.

El màxim artífex del projecte de comptes en qüestió, Jaume Giró, també ha comminat la CUP a afavorir l’aprovació dels pressupostos per a no danyar a l’independentisme. De fet, ha afirmat que el rebuig dels anticapitalistes “només podria ser llegit com un afebliment de l’aspiració nacional majoritària a la plena sobirania”.

El conseller també ha alertat en un article en El Nacional que la majoria independentista és “un bé que mereix ser protegit” i ha dit ser conscient “del perill que suposaria per a la causa que aparegués una esquerda” en el si de l’independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides