Yolanda Díaz: “Això és el començament d’una cosa meravellosa”

La vicepresidenta presenta al costat d'Ada Colau, Mónica García, Mónica Oltra i Fátima Hamed Hossain la plataforma 'Otras Políticas'

Foto: @pilar_lima

L’esquerra es reconstrueix des del feminisme i la plurinacionalitat. Yolanda Díaz (Unidas Podemos), Ada Colau (BCN En Comú), Mónica García (Más Madrid), Mónica Oltra (Compromís) i Fátima Hamed Hossain (MDyC Ceuta) han presentat aquest matí a València la plataforma “Otras Políticas”, la unió de diverses marques que la vicepresidenta segona del Govern ha definit com “el començament d’una cosa meravellosa”. No hi han assistit les líders de Podemos, Ione Belarra i Irene Montero.

L’acte celebrat en la capital del Túria ha respirat optimisme, il·lusió, compromís, sororitat i voluntat transformadora. Les representants polítiques, tres amb labors de govern i dos d’oposició, han defensat el seu projecte i manera de fer política “en contraposició al model de la dreta”: “El nostre model és molt millor que el seu”, ha dit Mónica García.

L’esdeveniment s’ha celebrat en el Teatre Olympia de València. Amb la periodista Carolina Ferre com a moderadora, les cinc polítiques han compartit escenari en una conversa distesa i han fixat les bases d’una futura candidatura conjunta de cara a les eleccions generals de 2023.

La vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que seria qui encapçalaria la llista a escala nacional, ha posat l’accent en les polítiques que ha dut a terme des del seu ministeri -ha esmentat la pujada del salari mínim interprofessional o la millora de les dades de desocupació- i ha reivindicat el feminisme i el verd com dos dels eixos transformadors dels pròxims anys.

“El feminisme té a veure amb dues coses, amb la política climàtica i amb les cures. Com és possible que no tinguem una xarxa pública de cures als nostres ascendents i els nostres descendents”, ha dit Díaz. Ada Colau ha afegit que “el feminisme pot ajudar molt a les dones però també als homes”.

Les cinc dones han fet gala de les “transformacions” que, malgrat “la dificultat”, han dut a terme des de 2015. La vicepresidenta de la Comunitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat que “quan arribes al govern cal escoltar la gent i deixar-se convèncer”. I Yolanda Díaz ha recorregut a l’eslògan: “Hem demostrat que sí que es pot canviar la vida de la gent”.

La vicepresidenta també ha criticat a la part socialista del Govern central que posi impediments a les polítiques que defensa Unidas Podemos, en clara referència a la reforma del mercat de treball i als canvis en el càlcul de les pensions.

Per part seva, Fátima Hamed Hossain, les intervencions de la qual en els plens en l’Assemblea de Ceuta contra els representants de Vox l’han portat a la popularitat, ha advertit sobre l’auge de l’extrema dreta “a escala mundial”. “Decidim contestar-los des del respecte. Cal escoltar per a intentar entendre a l’altre”, ha assegurat abans d’afegir: “Els plantarem cara”.

Per tancar l’acte, sense concretar quina forma adquiriria la plataforma en un potencial moviment polític, Yolanda Díaz ha assegurat que “el millor està per arribar, sempre”, però per a això, ha dit, és necessària la mobilització ciutadana: “L’entusiasme és imprescindible”.

(Visited 191 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari